Compot De Visine,cirese Dulci Si Amare
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se aleg fructele sanatoase si se spala bine ....citeste toata reteta
Se pun in borcane de 8oo gr fructele pana la jumatatea borcanului, separat cirese, visine, cirese negre.
Apoi se umplu cu apa si se rastoarna, doar apa intr-o oala ,pentru a face siropul .
Eu nu am o masura pentru zahar, ci pun zahar dupa gust, adica sa fie ff. dulce
siropul, si va garantez reusita( de ex. la 9 borcane de cirese amare , am pus cam 1,5 kg de zahar, si lamaie)
Pune-ti pe foc, sa topiti zaharul si dati un clocot, apoi opriti focul.
Turnati siropul in borcane peste fructe, apoi puneti o aspirina la borcanul de 800, jumatate la borcanul de 400 si 1 si jumatate la sticlele de 1 l si o sa vedeti ca nu o sa aveti nici o problema, cu conservele- apoi puneti imediat capacele la borcane.
Daca vedeti ca un capac nu se infileteaza bine, schimbati-l, ca sa nu aveti surprize neplacute!
Dati foc la cuptor,foc mic , asezati borcanele intr-o tava, si lasati la fiert pana apa se coloreaza intens si fructele se ridica ,cam 40 min, apoi opriti focul si lasati borcanele in cuptor pana a doua zi!
POFTA BUNA!