contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Compot De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
3 kg visine
cate 5 linguri zahar pentru fiecare borcan de 720 gr

PREPARARE:

Se spala visinele, se rup cozile si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Borcanele se spala bine apoi se umplu cu visine (le pun pline... pline), se adauga la fiecare borcan cate 5 linguri de zahar (daca sunt mai acrisoare), se umplu cu apa rece apoi se capseaza. Se pun la fiert la foc potrivit, intr-un vas cu apa rece, asezand pe fundul vasului un prosop sau ziare pentru ca nu cumva sa plesneasca borcanele. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca se mai fierb 15 minute. Se scot borcanele si se pun cu gura in jos intr-o patura. Se tin in patura pana se racesc dupa care se eticheteaza si se aseaza in camara.
Mi-au iesit 8 borcane de 720 gr.

POFTA BUNA!