contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Compot De Rubarba

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


 

Acum cateva zile, cand am facut prajitura Corina, va spuneam ca am folosit o parte din rubarba si la un compot. Un compot foarte racoritor, putin acrisor, numai bun sa ne racoreasca. Haideti sa aflam cate ceva despre rubarba. Prietenul Google zice are proprietati terapeutice, printre care: antiinflamator, antibacterian, antiasmatic, tonic, diuretic. Este bogata in potasiu, fosfor, fier, zinc si vitamina C. Si un alt avantaj, foarte important, rabarbura trebuie doar putin oparita, deci compotul e gata imediat :)

Pentru 6 portii de compot avem nevoie de:
  • aprox 10 tije rubarba
  • 130 g zahar (5-6 linguri)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • cateva frunze de menta
Curatam rubarba si o taiem bucatele destul de mari, cam 2-3cm lungime. Aici am gresit si le-am taiat cam mici, dar voi nu o sa faceti asa :) Nu e mare problema, dar daca sunt prea mici, unele bucatele se vor desface cand fierb.
Punem cam 2 litri de apa sa fiarba impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, iar cand clocoteste, adaugam bucatile de rubarba. Lasam cam 2-3 minute sa fiarba, si gata compotul :)
Compotul, care are aproximativ 35 calorii la 100 de grame, il servim rece, cu menta presarata pe deasupra.

 

 

 

 


Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com