contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Compot De Rubarba în Sirop De Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



A aparut rubarba pe piata!Deschid sezonul cu un compot de rubarba aromat cu sirop de capsuni.Dupa parerea mea,rubarba si capsunii potrivesc perfect.În general multi fac marmelada de rubarba amestecata cu capsuni.
M-am gîndit ca si unui compot i-ar sta bine îmbaiat în aceasta aroma :)


Zeama de capsuni am facut-o pe loc din:

  • 500 g capsuni,taiati în jumatate
  • 3 felii de lamîie
  • 800 ml apa
  • 550-600 zahar

  • 1 kg rubarba


Am pus capsunii cu zaharul,feliile de lamîie si apa la fiert
pe foc moderat.Dupa ce a tras cîteva clocote,si s-a umflat
de cîteva ori,am tras vasul la oparte.Am strecurat zeama.
A iesit mult mai multa zeama decît am avut nevoie,asa ca
în restul de zeama am mai adaugat zahar,si am lasat sa fiarba,
pîna s-a legat putin,ca un sirop normal.

Am spalat si curatat rubarba.Merge foarte usor.

Se cresteaza putin la capat,apoi se jupoaie de-a dreptul :D

Dupa curatarea a 1 kilogram de rubarba,au ramas 800 g.

Am taiat rubarba în bucati de 2-3-4 cm,si am pus-o în borcane.

Sa le umpleti bine,pentru ca dupa fiert,volumul rubarbei scade.

Am turnat zeama calduta,apoi am închis bine borcanele.

Le-am scufundat în apa calda,atît cît sa le acopere,
si le-am lasat la fiert/sterilizat 25 minute,pe foc moderat.

Dupa ce le-am scos din apa fiarta,le-am acoperit cu prosoape,
si le-am lasat la racit pîna a doua zi.

Un deliciu!


Notite:
-cui îi place vanilia,poate adauga în zeama la fiert o pastaie despicata
(desi ador capsunii si vanilia,în combinatie nu le suport)
-un baston de scortisoara,la fel,aromeaza foarte placut acest compot

-sa nu va sperie cantitatea de zahar(chiar ar mai merge),rubarba este foarte acra
-pentru a nu avea ate printre dinti,curatati rubarba bine


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com