Compot De Portocale
Sursa COMPOT DE PORTOCALE
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nici nu stiti cat e de bunnnnnn :)) !!!
Si se face atat de simplu :
Intr-un litru de apa se pun 15 linguri de zahar pe care le lasati sa clocoteasca cca 5 minute (din momentul in care incepe sa fiarba ), pentru a sa forma un sirop.
Spalati bine 5-6 portocale (medii) cu apa calduta si detergent de vase si le decojiti .
Dupa operatiunea asta le desfaceti in feliute cat mai intregi cu putinta...apoi le puneti sa fiarba in siropul de zahar pret de 2 minute, amestecand continuu.
NOTA :
pentru contrast de gust, puteti pune in sirop un picut de sare de lamaie ;)...pentru aroma suplimentara - un baton de scortisoara / 3-4 cuisoare/ vanilie :)
Opriti focul si lasati compotul sa se raceasca.
Serviti-l ca atare, sau folositi-l , asa cum voi face eu, la pregatirea altor deserturi ;)
Sa fiti iubiti ! :)