contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Compot De Pere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Reteta  am luat-o din revista Libertatea pentru femei- Retete, nr. 7-2010.
Ingrediente:

  • 5 kg de pere
  • 3 l apa
  • un kg de zahar ( pentru cei care nu folosesc zahar se poate pune fructoza sau zaharina lichida, echivalentul a unui kg de zahar)
  • un baton de vanilie

Mod de preparare:
Intr-un vas, se pun la fiert apa, zaharul si vanilia.Se lasa pana se formeaza un sirop.
Perele se curata de coaja, se taie felii si se curata de samburi. Apoi se pun la fiert in sirop, la foc mic pana se inmoaie.
Compotul se toarna fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil.
Se inchid ermetic, apoi se iinvelesc cu o patura si se lasa la racit, pana a doua zi. Se scot si se pun la pastrat la loc racoros.


 

Articol recomandat de liligospodini.blogspot.com