Compot De Gutui
Sursa Compot de gutui
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod de preparare:
Se spala bine gutuile de puf, se curata de coaja si se taie in bucatele potrivit de mari. Se aseaza in borcane, doar 3/4 din borcan. Se pune apa rece peste fructe pentru a sti cat sirop sa facem. Apa se varsa (fara fructe) intr-o cratita si se pune la fiert cu zahar dupa gust. Eu am pus cca 2 linguri la un borcan de 800 gr.Pentru aroma puteti pune si jumatate de pachetel de zahar vanilat la fiecare borcan.
Se fierbe siropul la foc iute.
Se adauga gutuile in siropul fierbinte si se fierb cca 10 minute . Se scot apoi si se pun in borcane impreuna cu siropul. Se capseaza borcanele si se pun in prosoape mai groase pana la racire.