contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Compot De Gutui - Birsalma Befott

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga











Ingrediente :
2 kg gutui ( curatate de coaja si samburi ) taiate cubulete
1.400 kg zahar
2 l apa
2 lamai
1 baton scortisoara
2 bucati cuisoare in fiecare borcan
2 esente vanilie (eu am uitat sa le fac poza )
salicil sau praf conservant
Preparare :
Gutuile curatate si taiate le tinem in apa rece. Ele se oxideaza foarte repede de altfel, dar nu trebuie sa va faceti griji , in momentul in care le veti pune in siropul fierbinte ele isi vor recapata culoarea .
Intr-o cratita punem 2 l apa la fiert impreuna cu 1.4 kg zahar , 1 baton scortisoara , zeama de la cele 2 lamai si coaja de la 1 lamaie. Cand apa da in clocot adaugam bucatile de gutui si lasam sa fiarba in sirop pana intra furculita usor in ele ( la mine a durat aproximativ 10 minute ). Oprim din fiert si adaugam esenta de vanilie.Scoatem apoi din sirop gutuile intr-un vas si punem fructele in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 bucati cuisoare si un varf de cutit de praf conservant (sau salicil). Turnam peste fructe siropul fierbinte , capsam borcanele si le dam la dunst uscat ( intre paturi ) pana a doua zi .

Articol recomandat de http://bucatareselevesele.blogspot.com/2009/10/compot-de-gutui-birsalma-befott.html