Compot De Dovleac
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Deoarece mai am multi dovleci pe balcon si ei sunt acum copti dupa toate standardele-au fost inclusiv ciupiti de frig, si deoarece assiris mi-a cerut sa postez si un compot de dovleac (mai in gluma mai in serios-cred ca v-ati cam saturat de dovlecii mei- dar asta a fost obsesia acestei toamne) m-am conformat:)
Am folosit:
- 3 cani de dovleac taiat cubulete-atentie se taie foarte greu
- 2 cani de zahar
- 4 cani de apa
- 1 esenta de vanilie
- 2 lingurite de scortisoara
- 1/2 lingurita cuisoare
1. Fierbeti apa, zaharul si mirodeniile pana se topeste zaharul.
2. Adaugati si dovleacul. Fierbeti la foc mediu.
3. Cand dovleacul este fiert scoateti-l pentru a nu se sfarama si mai fierbeti compotul ramas pana se reduce la jumatate.
4. Cand ati terminat de fiert siropul adaugati inapoi si dovleacul si serviti in cupe de sticla, dupa ce ati racit compotul la frigider.
Aceasta reteta este din America Latina, mai exact din Brazilia. Acest compot poate fi servit asha cum este sau insotit de branza proaspata de genul casului de casa cumparat de la piata. yum yum…
POFTA BUNA!!!