Compot De Corcoduse
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Ingrediente:
La 1 l apa se adauga 450 g zahar.
Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut.
Am folosit la prepararea compotului atat corcoduse galbene cat si corcoduse rosii...
Mod de preparare:
Se folosesc corcoduse de culoare galben sau rosu intens, coapte,cu pulpa tare.
1. Pentru servire imediata:
Fructele se curata de codite,frunzulite si se spala.
Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul(cca 10 minute),dupa care se adauga corcodusele si se fierb la foc mic pana da in clocot.Dupa gust se poate adauga zeama de lamaie, scortisoara sau vanilie si se serveste rece .
2. Pentru toamna - iarna:
Fructele se curata de codite, frunzulite se spala si se aseaza in borcane neinghesuite.
Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul (cca 10 minute), dupa care
siropul caldut se pune peste fructe in borcane, acestea se inchid ermetic si se sterilizeaza 20-25 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa. Borcanele se invelesc in hartii, iar apa se adauga pana aproape de marginea capacelor.
Borcanele se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se scot din apa, se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza.