contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Compot De Corcoduse Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Na, la asta sint sigura ca nu v-ati mai gandit...ca voi face si compot de corcoduse :)))
...dar am facut, pentru ca bucatarul maniac m-a ispitit! (dau vina pe el :P)
...si a iesit suuuper-fain si racoritor!!!
La anu" fac mai multe borcane...din fiecare "preparat" cu corcoduse pe care l-am facut anul asta :P

 

 Mod preparare:

Se spala corcodusele, se curata de codite; pentru compot este bine sa nu fie perfect coapte si este obligatoriu sa nu fie stricate sau lovite, ne spune bucatarul :P
Corcodusele se pun in borcane foarte bine spalate. Se adauga zahar si apa sa le acopere...dar sa nu puneti cum am pus eu, zaharul la fundul borcanului, pentru ca acolo se va cimenta :D
...v-ati prins ca e prima oara cand fac compot "la borcan"?! ...sper ca nu! :)))))))))))


Borcanele se pun intr-o tava cu apa pe fundul careia se pune un prosop:

...dupa care se introduc la cuptor la foc mic.
Aveti grija la prosop!!! ...adica sa nu-l lasati sa "curga" pe dinafara, asa cum am facut eu :D
...m-a cam doborat compotul asta :)))

Compotul e gata cand zaharul s-a topit si de pe fundul borcanul spre capac incep sa se ridice bule de aer. Se pot fierbe si pe aragaz dupa aceeasi metoda dar dureaza mai mult.


Si, ca de obicei, am scos la lumina o "mostra"...pentru voi! :P

Sper s-o gasiti "delicious" :)))

Reteta preluata de la bucatarul maniac

 

 

Reteta recomanda de SavaLaura.blogspot.com