Compot De Cirese
Sursa COMPOT DE CIRESE
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
2 kg cirese
4 linguri de zahar / borcan de 720 gr
PREPARARE:
Se spala ciresele, se rup coditele apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se spala bine borcanele, se umplu cu cirese, se adauga la fiecare borcan cate 4 linguri de zahar apoi se umplu cu apa rece si se capseaza. Se pun la fiert la foc potrivit, intr-un vas cu apa rece, asezand pe fundul vasului un prosop sau ziare pentru ca nu cumva sa plesneasca borcanele. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca se mai fierb 15 minute. Se scot borcanele si se pun cu gura in jos intr-o patura. Se tin in patura pana se racesc dupa care se eticheteaza si se aseaza in camara. Mi-au iesit 5 borcane de 720 gr.
POFTA BUNA!
4 linguri de zahar / borcan de 720 gr
PREPARARE:
Se spala ciresele, se rup coditele apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se spala bine borcanele, se umplu cu cirese, se adauga la fiecare borcan cate 4 linguri de zahar apoi se umplu cu apa rece si se capseaza. Se pun la fiert la foc potrivit, intr-un vas cu apa rece, asezand pe fundul vasului un prosop sau ziare pentru ca nu cumva sa plesneasca borcanele. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca se mai fierb 15 minute. Se scot borcanele si se pun cu gura in jos intr-o patura. Se tin in patura pana se racesc dupa care se eticheteaza si se aseaza in camara. Mi-au iesit 5 borcane de 720 gr.
POFTA BUNA!