Compot De Caise
Sursa Compot de caise
articol scris de truedelights blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru compot avem nevoie de caise mai tari, nu foarte coapte si de zahar – cate 4 linguri pentru fiecare borcan.
Cum procedam:
Caisele se spala si se pun in borcanele
spalate si sterilizate in cuptor
sau prin fierbere in apa.
In fiecare borcan se pun cate 4 linguri
cu zahar, apoi se umplu cu apa.
Se aseaza capacele si se scutura
borcanele pentru a se dizolva putin zaharul.
Zaharul ramas se va dizolva la fiert.
Se pun borcanele in cuptorul aragazului,
pe gratar. Dedesupt se pune o tava cu apa.
Se lasa compotul la foc potrivit
timp de 30 minute.
Borcanele se lasa sa se raceasca
in cuptor apoi sunt gata de depozitat in camara.
Dupa aceeasi metoda preparam si compotul de piersici sau nectarine.