Comfort Food: Supa De Morcovi Cu Ghimbir
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Genul de mancare la care te gandesti in timp ce lupti cu troienele intr-o zi friguroasa de decembrie. Ceva hranitor. Ceva aromat. Cu conditia sa va placa ghimbirul. Eu una il ador.
Avem nevoie de
- 400 gr. morcovi
- o lingurita ghimbir maruntit pe razatoare
- o lingurita praf de curry
- 200 gr. smantana
- 2 catei de usturoi
- putin ulei, sare piper
Curatam morcovii si ii taiem cuburi, curatam si usturoiul si-l maruntim. Intr-o cratita, incingem uleiul si punem la calit morcovii, lasam cateva minute, adaugam si usturoiul. unem si praful de curry si ghimbirul, mestecam bine sa nu se arda, stingem totul cu supa de legume si lasam sa fiarba mocnit pana ce morcovii sunt facuti. Luam de pe foc si lasam nitel de o parte sa se raceasca putin pana e ceva mai domoala, numai buna de bagat in blender si de transformat intr-o matasoasa supa crema.
O data blenduita supa, o turnam inapoi in cratita, intr-un blidisel punem jumatate din cantitatea de smantana, turnam cu polonicul nitica supa, mestecam ca sa omogenizam bine, turnam totul in supa, saram, piperam, presaram si nitel cimbru sau poate patrunjel…….gustam. Alaturi merg de minune niste crutoane crocante. Mai punem si ceva smantana. N-are rost sa ne zgarcim, nu? Afara zana iarna e in toi…..