Coltunasi De Post Cu Gem
Sursa Coltunasi de post cu gem
articol scris de truedelights blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
- 100 ml apa
- 100- 120 g faina
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- o lingurita zahar
- gem acrisor – pentru umplutura
Pentru decor:
PREPARARE:
Amestecam apa cu faina,sarea si
zaharul, sa ne iasa un aluat
potrivit de moale , pe care
il lasam 10-15 minute sa se odihneasca.
Intindem o foaie subtire si taiem
patrate sau triunghiuri , le umplem
cu o lingurita cu gem ,
le impaturim si le presam
pe margini cu o furculita.
Punem o oala cu apa si sare la fiert,
iar cand da in clocot adaugam
coltunasii si ii fierbem 15 minute.
Pesmetul il prajim in 2 linguri
cu ulei ,pana devine maroniu.
Il amestecam apoi cu
zaharul si scortisoara.
Scoatem coltunasii cu o paleta,
ii scurgem bine de apa si ii trecem
prin amestecul de pesmet.
Se servesc imediat!