contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coltunasi De Post Cu Gem

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

  • 100 ml apa
  • 100- 120 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • o lingurita zahar
  • gem acrisor – pentru umplutura

Pentru decor:

  • 50 g pesmet 
  • 2 linguri zahar
  • un praf de scortisoara

PREPARARE:

Amestecam apa cu faina,sarea si
zaharul, sa ne iasa un aluat
potrivit de moale , pe care
il lasam 10-15 minute sa se odihneasca.


Intindem o foaie subtire si taiem
patrate sau triunghiuri , le umplem
cu o lingurita cu gem ,
le impaturim si le presam
pe margini cu o furculita.
Punem o oala cu apa si sare la fiert,
iar cand da in clocot adaugam
coltunasii si ii fierbem 15 minute.

Pesmetul il prajim in 2 linguri
cu ulei ,pana devine maroniu.
Il amestecam apoi cu
zaharul si scortisoara.
Scoatem coltunasii cu o paleta,
ii scurgem bine de apa si ii trecem
prin amestecul de pesmet.
Se servesc imediat!



Articol recomandat de a - truedelights.wordpress.com