contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coltunasi Cu Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

coltunasi cu visine poza9

Nu e glumă!
Ştiţi ce scrie în calendarul mayaş?
Că după sfârşitul lumii
Se vor mânca colţunaşi…

Ce iti trebuie
Pt umplutura: (poza 1)
-600 gr visine fara samburi
-100 gr zahar

Pt aluat (poza 2)
-2 oua
-100 ml apa calduta
-faina cat cuprinde (aproximativ 350 gr)
-un praf de sare

Plan de lucru:
- turnam zaharul peste visine si lasam peste noapte
- amestecam ouale cu apa calduta si faina pana obtinem o coca (poza 3).
- intindem coca intr-o foaie subtire (poza 4), apoi decupam forme de cerc cu ajutorul unui pahar (sau castron mai mic) si adaugam pe fiecare bucata cate 4 jumatati de visine (poza 5).
- prindem marginile foarte bine cu ajutorul unei furculite si obtinem forme de semicerc (poza 6).
- punem apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, adaugam coltunasii si ii lasam la fiert 7-8 minute (poza 7).
- scoatem coltunasii intr-un vas
- in alt vas punem zeama care s-a scurs de la visinele cu zahar (am mai pastrat si cateva visine) si lasam pe foc pana se ingroasa un pic (poza 8 )
- Servim coltunasii cu sos de visine pe deasupra. Se poate presara deasupra lor si zahar vanilat. (poza 9)

Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
coltunasi cu visine poza1 coltunasi cu visine poza2 coltunasi cu visine poza3 coltunasi cu visine poza4 coltunasi cu visine poza5 coltunasi cu visine poza6 coltunasi cu visine poza7 coltunasi cu visine poza8 coltunasi cu visine poza9


Filed under: C1. Patiserie