Coltunasi Cu Visine
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu e glumă!
Ştiţi ce scrie în calendarul mayaş?
Că după sfârşitul lumii
Se vor mânca colţunaşi…
Ce iti trebuie
Pt umplutura: (poza 1)
-600 gr visine fara samburi
-100 gr zahar
Pt aluat (poza 2)
-2 oua
-100 ml apa calduta
-faina cat cuprinde (aproximativ 350 gr)
-un praf de sare
Plan de lucru:
- turnam zaharul peste visine si lasam peste noapte
- amestecam ouale cu apa calduta si faina pana obtinem o coca (poza 3).
- intindem coca intr-o foaie subtire (poza 4), apoi decupam forme de cerc cu ajutorul unui pahar (sau castron mai mic) si adaugam pe fiecare bucata cate 4 jumatati de visine (poza 5).
- prindem marginile foarte bine cu ajutorul unei furculite si obtinem forme de semicerc (poza 6).
- punem apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, adaugam coltunasii si ii lasam la fiert 7-8 minute (poza 7).
- scoatem coltunasii intr-un vas
- in alt vas punem zeama care s-a scurs de la visinele cu zahar (am mai pastrat si cateva visine) si lasam pe foc pana se ingroasa un pic (poza 8 )
- Servim coltunasii cu sos de visine pe deasupra. Se poate presara deasupra lor si zahar vanilat. (poza 9)
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie