Coltunasi Cu Spanac In Sos De Rosii Cu Usturoi
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru 12 bucati de coltunasi cu spanac (2 portii) am avut nevoie de:
Pentru aluat
- 250-300 grame de faina;
- 1 lingura de ulei;
- 1 praf de sare;
- o ceasca de apa calduta;
Pentru umplutura:
- o mana generoasa de baby spanac;
- sare dupa gust;
- o ceapa verde (sau normala, de dimensiune potrivita);
Pentru sos:
- 3 catei de usturoi;
- 2 linguri ulei de masline;
- o ceasca sos de rosii;
- 5-6 linguri de apa;
- sare, 1 ardei chilli mic (puteti renunta la ardei daca nu va place mancarea picanta).
1. In primul rand pregatim coca. Am facut o gaura in mijlocul fainii, am pus restul ingredientelor pentru aluat si am framantat bine. Am intins o foaie subtire, de maxim 2-3 mm si cu ajutorul unui pahar am taiat cerculete. Am lasat cerculetele pe masa pana am pregatit spanacul.
2. Intr-o tigaie am pus o ceapa verde tocata marunt si mana de spanac. Am asezonat cu sare si am lasat sa de inmoaie bine, ca in imagine. Am lasat cateva minute sa se raceasca inainte de a umple coca.
3. Am pus pe foc o oala cu 2 cani de apa si o lingura de ulei. Am umplut cerculetele cu spanac si le-am lipit cu ajutorul unei furculite, dupa care le-am pus pe rand (cate 2-3) in oala cu apa clocotita. Fiecare coltunas trebuie sa stea in oala pana cand se ridica la suprafata sau 2-3 minute. Am scos coltunasii fierti pe o farfurie.
4. Intr-un castron de lut am pus sosul de rosii cu usturoi, putina sare, 2 linguri de ulei de masline, 5-6 linguri de apa, chilli. Am adaugat coltunasii si am agitat, astfel incat coltunasii sa intre in sos si sa se aseze bine. Va puteti ajuta de o furculita sa ii bagati bine in sos, dar atentie sa nu ii spargeti.
Am introdus castronul la cuptorul preincalzit, timp de 10 minute, la foc potrivit, nu mare.
5. Inainte cu 2 minute de a scoate castronul puteti pune parmezan deasupra. Acesta se va topi si va crea o frumoasa crusta. In final, am asezonat cu patrunjel proaspat si m-am infruptat din bunatate de coltunasi cu spanac in sos de rosii cu usturoi.