Coltunasi Cu Branza
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
400 g faina
3 cartofi mari fierti
sare
Pentru umplutura:
200 g branza de vaci
100 g branza sarata
2 galbenusuri
Pentru servit:
unt
smantana
optional ceapa calita
PREPARARE:
Cartofii fierti ii dam prim razatoarea mare. Facem un aluat din faina, cartofi si sare. Framantam bine si ajustam cantitatea de faina pana ce se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Intindem aluatul cu sucitorul si taiem patratele cu latura de 5-7 cm.
Umplem patratelele cu amestecul de branza si oua. Impaturim coltunasii si le lipim marginile cu furculita.
In timp ce impachetam coltunasii punem la fiert o cratita cu apa, o lingura de ulei si putina sare. Fierbem coltunasii cam 10-15 minute. Vom sti daca sunt gata in momentul in care se ridica la suprafata.
Se scot apoi cu spumiera, se limpezesc sub un jet de apa calda, se oparesc cu unt si se servesc calzi cu smantana deasupra. Optional puteti pune ceapa tocata marunt si calita – ii da un gust mai dulce.
Pofta buna!