Coltunasi Cu Branza
Sursa Coltunasi cu branza
articol scris de hai-sa-bucatarim.blo blog hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 2 oua
- 50 ml apa
- 1 varf de cutit de sare
- 500 g faina
- 100 g unt
- 30 g pesmet
- 200 g branza de vaci proaspata
- 1 ou(galbenus)
- 250 gr. smantana
Mod de preparare:
Din oua, sare, apa si faina se face un aluat nu prea tare, care se framanta bine, apoi se intinde o foaie cam de 1mm grosime. Se taie patrate cu latura de 5/6 cm. Se amesteca branza cu galbenus si se pune purina umplutura in mijlocul fiecarui patrat. Se unge pe margini cu apa si se lipesc doua colturi opuse, sa formeze un triunghi. Se preseaza marginile si se pun la fiert intr-o cratita cu 3 l de apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se lasa la fiert, la foc domol pana fierbe bine aluatul. Se scot, se scurg bine si se servesc cu smantana.
De buni sunt foarte buni, de preparat nu este greu...dar mie nu mi-au iesit :))...ori nu am avut rabdare ori chiar nu ma pricep la astfel de delicatese...Author:FdX