contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coliva

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

STA50527-0

 

1kg arpacas

900g zahar

4 plicuri zahar vanilat

500g nuci

1 fiola esenta de rom

coaja rasa de la o lamaie

 

Se curata arpacasul de impuritati si se spala bine in noua ape. Se pune la fiert o parte arpacas 5 parti apa intr-o cratita de tuci. Se amesteca in el sa nu se prinda de fund si se lasa sa fiarba pana cand arpacasul este fiert si legat. Pe parcurs daca mai este nevoie se mai poate pune apa fierbinte. La sfarsit fiertura trebuie sa aiba o consistenta moale. Dupa ce a fiert se pune zaharul, zaharul vanilat si se fierbe pana cand capata o culoare lucioasa si este legata. Fiertura trebuie sa fie moale pentru ca atunci cand se raceste se intareste. Se lasa la racit.

STA50494-1

Nucile se maruntesc prin robot sau se taie cu cutitul mititele. Cand s-a racit se adauga esenta de rom, nucile maruntite si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine. Daca cumva ati fiert-o prea tare pana sa puneti mirodeniile puteti s-o inmuiati cu putina apa calda si sa mestecati bine. Dupa ce ati terminat cu mirodeniile o puneti pe farfurii si o aranjati frumos.

STA50524-2

Peste ea se rad pe razatoarea mica biscuiti.

STA50525-3

Ornati cum doriti crucea.

Toate retetele sunt pe Petitchef