Colectia De Tochituri
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Cum Costachel lanseaza mereu idei si provocari, am cautat si eu poze cu tochituri. Sigur ar mai fi, dar “sarciul” de la wordpress e cam praf, am gasit cam patru, detalii la link-uri, eu doar expun pe scurt.
1. Tochitura clasica de cantina, carne de care o fi, de porc sa fie, carnati, boia, bulion (asta pe foarte scurt).
2. Asta e o tochitura facuta de niste prieteni, cu ficatei, se apropie vag de dobrogeana mea.
3. Cu tochitura moldoveneasca am dat nas in nas in Bacau. Am cerut tochitura si am crezut ca au gresit si mi-au adus pomana porcului. Dar asa era tochitura, da, bordee, obicee.
4. Tochitura mea contine musai organe (ce e la link nu e chiar tochitura, dar cam aia e ideea). Adica ficat, rinichi, splina. Plus carnati, plus carne. Aia e ce am eu in cap cand ma gandesc la tochitura. Nici macar nu stiu de ce si de unde, parca din copilaria petrecuta prin Hanul lui Manuc.
Eu vad tochitura ca pe o tocana versatila, neimportant ce contine. In general, dupa parerea mea, cu rosii, fara rosii, cu usturoi sau fara, important e sa fie gustoasa. Carne, mamaliga si, mai nou, ou si branza, mergeeee.
rororo