Colacel Cu Mac
Sursa COLACEL CU MAC
articol scris de sabina-madalina.blog blog sabina-madalina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca ne pregatim de Craciun si fiecare incepe sa-si faca planuri de cumparaturi ...e indicat sa facem lista din timp si cumparaturile deasemenea, pentru a evita aglomeratia din magazine. Dupa cum stim cu totii, cozonacul este nelipsit pe masa de Craciun, insa pentru cei care nu se incumeta sa-l pregateasca, am astazi o idee mai rapida si mai putin costisitoare ...colacel cu mac.
Ingrediente:
Aluat:
- 500 grame faina
- 1 cubulet drojdie - 25 grame
- 200 ml lapte
- 100 grame zahar
- 80 grame ulei/unt
- 1 ou
- un praf de sare
- 200 grame mac
- 100 grame zahar
- 100 ml lapte
- 2 albusuri
Pentru final: 1 galbenus si o lingura de lapte
Cernem faina si in mijloc facem o adancitura, dizolvam drojdia inadaugand putin zahar si putin lapte, lasam cinci minute sa dospeasca. Adaugam oul si amestecam, adaugand treptat laptele caldut in care am dizolvat zaharul si untul. Obtinem astfel un aluat, pe care il lasam la dospit in loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura: punem laptele la fiert, topim zaharul, iar cand incepe de fiarba adaugam macul. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Peste acest amestecam adaugam cele doua albusuri batute spuma.
Impartim aluatul in trei parti, intindem fiecare bucata pe rand si intindem amestecul de mac. Rulam fiecare parte si obtinem trei suluri de aluat, pe care le punem (in forma unuei carapace de melc) intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Ungem suprafata colacelului cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Dam forma in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, pana cand se rumeneste uniform pe toata suprafata. Va doresc ...spor la lucru !!!
Intre timp pregatim umplutura: punem laptele la fiert, topim zaharul, iar cand incepe de fiarba adaugam macul. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Peste acest amestecam adaugam cele doua albusuri batute spuma.
Impartim aluatul in trei parti, intindem fiecare bucata pe rand si intindem amestecul de mac. Rulam fiecare parte si obtinem trei suluri de aluat, pe care le punem (in forma unuei carapace de melc) intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Ungem suprafata colacelului cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Dam forma in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, pana cand se rumeneste uniform pe toata suprafata. Va doresc ...spor la lucru !!!