Colacei Si Foarte Scurta Intrerupere De Dieta
articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu cum de mi s-o nazarit sa fac colacei, poate pentru ca C. tot insista de cateva zile ca vrea ceva si nu stie ce, ca nu-i multumit, cum zice el. Am impartit noi o merdenea cumparata la un moment dat, dar n-a fost ce trebuia sa fie. Pentru cine nu-i la curent, dieta sau ce o fi e inca in picioare, asa se explica faptul ca am impartit noi o singura merdenea. Si un covrig. Si o inghetata. Una peste alta, am zis ca ce poate fii mai simplu, rapid si de bucurie aducator decat un colacel sau mai multi. Chestie de juma' de ora, ca eu n-am asteptat prea mult dupa aluat. Acuma, ce sa fac, nu prea am reteta, doar asa, cu aprox: 320 - 350 g de faina, un ou, un praf de sare, 2 linguri de iaurt pline, 2 lingurite de untura de rata (poa' sa fie si de porc, cea de rata mi-era mie la-ndemana), cativa stropi de otet si un varf de cutit de praf de copt, nu mai mult; apa, cat sa aveti un aluat nici moale, nici tare. Ar fi misto sa se hodineasca aluatul asta barem 15 minute in prima faza, daca nu 30, acoperit (al meu nu s-a hodinit decat vreo 5 minute). In faza 2 l-am intins in foaie subtire pe blatul uns cu ulei, apoi l-am rulat, ca la melcii cu scortisoara. De data asta chiar l-am lasat in pace un sfert de ora, apoi l-am taiat in bucati egale, pe care le-am intins cu sucitorul, tot in foaie subtire, cat mai subtire. Se prajesc in baie de ulei bine incins, dupa cum bine stiti.
Cam asa:
Gem de visine.
Nu ratez io nici o ocazie sa mai bag un caramel.
Nu cred ca buna-mea punea iaurt in aluat, poate nici praf de copt (am impresia ca mai punea bicarbonat in unele si se cam simtea), poate nici ou. Habar n-am, eu o sa ma tin de reteta asta ca or iesit cu basicute, cu straturi faine de aluat, s-or umflat frumos la prajit si nu mi s-or parut deloc unsurosi. Off-topic sau nu chiar, am developat o prietenie deosebita cu aluaturile, in general. Mai avem multe de invatat, dar eu zic ca o sa fie si mai bine :). Uitati-va si aici, la niste langosi, cum i-am facut eu atunci. Si cititi comentariul Oanei, poate e de folos.
Gem de visine.
Nu ratez io nici o ocazie sa mai bag un caramel.
Nu cred ca buna-mea punea iaurt in aluat, poate nici praf de copt (am impresia ca mai punea bicarbonat in unele si se cam simtea), poate nici ou. Habar n-am, eu o sa ma tin de reteta asta ca or iesit cu basicute, cu straturi faine de aluat, s-or umflat frumos la prajit si nu mi s-or parut deloc unsurosi. Off-topic sau nu chiar, am developat o prietenie deosebita cu aluaturile, in general. Mai avem multe de invatat, dar eu zic ca o sa fie si mai bine :). Uitati-va si aici, la niste langosi, cum i-am facut eu atunci. Si cititi comentariul Oanei, poate e de folos.