contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Colac Secuiesc Kurtos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Colacii secuiesti "Kurtos Kolacs" sunt deliciosi. De ceva vreme vroiam sa incerc sa ii fac in casa. Rezultatul este grozav!

Baza antiaderenta pentru copt si lucru din silicon. Rezistenta la temperaturi +250 grade in cuptor, nu permite lipirea fursecurilor, a painii, a placintei de tava in care coaceti.
Hartia de copt este de domeniul trecutului daca aveti baza antiaderenta.
Puteti sa folositi baza antiaderenta pentru intins aluatul pe blatul de lucru sau sa coaceti direct pe ea ce doriti.
Nu trebuie sa va lipseasca din bucatarie, o puteti achizitiona de pe siteul http://www.pentrucopt.ro/

Ingrediente: 800g faina, 25g drojdie proaspata, 150g zahar, 3 oua , 50g ulei, 250g lapte, esenta de rom, coaja de la 1 lamaie.
Pentru tavalit colacii: zahar, scortisoara, alune macinate.
Mod de preparare aluat de colaci: Ouale le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam laptele caldut, uleiul, aromele si mixam in continuare.
Drojdia o lichefiem cu o lingurita de zahar, adaugam compozitia pregatita anterior in masina de paine, impreuna cu drojdia lichefiata, adaugam si faina si programam masina de paine sa framante si sa dospeasca la programul de coca. La masina mea dureaza 1:30 h.
In timp ce se dospeste aluatul pregatim un amestec din scortisoara, zahar si alune pisate.
Dupa ce masina si-a facut treaba, scoatem aluatul din masina si-l intindem pe blatul de lucru.
Cu o rola icepem sa taiem fasii in sens circular.
Avem nevoie de sticle curate, pe care le ungem cu ulei.
Luam sticla unsa cu ulei si incepem sa rulam aluatul pe sticla.
Ungem cu lapte colacii.
Apoi ii tavalim prin compozitia de zahar, scortisoara si alune pisate.

Dupa ce am terminat de pregatit colacii ii punem pe o baza antiaderenta de copt, intr-o tava si ii bagam la cutor la temperatura de 175 de grade pentru cca 25 de minute.
Iata cum s-au rumenit....miroase ca la mare....acolo am mancat prima data asa ceva. Gustul este mai bun!
Pofta buna!