contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Colac Cu Vinete (de Post)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Va spuneam la chiftelele cu vinete ca o parte din compozitie am folosit-o la altceva. Acesta e acel
altceva. :)

Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg ulei de masline

Umplutura 

  Cum procedezi:
1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc, sfarama drojdia si pune-o in adancitura impreuna cu zaharul si cu 100 ml apa calda. Dizolva usor drojdia intre degete in apa calda. Acopera vasul si lasa la dospit 10 min. Adauga restul de apa calda, amesteca cu o lingura, adauga sarea si framanta energic 5 minute incorporand treptata uleiul. Acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit o ora.
2. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius.
3. Framanta aluatul si intinde-l intr-o foaie de 1-2 cm grosime, cu lungimea de 40 cm si latimea 25-30 cm, pe masa pudrata cu faina. Intinde umplutura pe colac lasand 1-2 cm liber la margini. Ruleaza colacul, alipeste capetele si transfera-l pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ciupeste-l din loc in loc cu un foarfec si lasa-l sa dospeasca 10 min. 
4. Introdu in partea inferioara a cuptorului un vas cu apa rece apoi pune tava in cuptor pentru 35-40 minute sau pana cand observi ca s-a rumenit. 
5. Scoate din cuptor si acopera-l cu un prosop.

Pofta buna!