contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Colac Cu Branza, Sunca Si Leurda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Pufos, aromat, dulce-sarat e minunat la micul dejun impreuna cu un pahar de lapte, iaurt sau chiar simplu.
Pt aluat:
220ml lapte
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
500g faina
1 plic drojdie uscata
Pt. umplutura:
200g branza proaspata
2 oua
50g pasta de leurda
100g cascaval
200g jambon afumat
Pt deasupra:
1 ou
1 lingura lapte
Seminte de susan
Aluatul l-am pregatit la masina de paine, am pus ingredientele in ordinea data si am setat-o pe framantare si dospire.

Intre timp, am taiat jambonul in feliute cat mai subtiri.
Am amestecat ouale, branza si pasta de leurda. Am dat cascavalul pe razatoarea mica.
Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am presarat cascaval, am asezat feliile de jambon,
apoi am intins branza deasupra ( acum trebuia sa presar si restul de cascaval dar am uitat).
Incepem sa pliem aluatul,
vezi foto,
apoi il intoarcem si cu o foarfeca de bucatarie il ciupum din loc in loc.
Il asezam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt(eu nu am avut destula si am complectat cu folie de aluminiu), rasucim feliile astfel incat sa se vada umplutura si lasam 20-25’ sa creasca.
Intr-un bol batem oul cu laptele, ungem colacul bine si presaram seminte de susan.
Punem la copt 45’, in cuptorul dinainte incalzit.
Lasam sa se raceasca si-l feliem.

Pofta buna!

Articol recomandat de floare-floare.blogspot.com