Colac Cu Branza, Sunca Si Leurda
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pufos, aromat, dulce-sarat e minunat la micul dejun impreuna cu un pahar de lapte, iaurt sau chiar simplu.
Pt aluat:
220ml lapte
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
500g faina
1 plic drojdie uscata
Pt. umplutura:
200g branza proaspata
2 oua
50g pasta de leurda
100g cascaval
200g jambon afumat
Pt deasupra:
1 ou
1 lingura lapte
Seminte de susan
Aluatul l-am pregatit la masina de paine, am pus ingredientele in ordinea data si am setat-o pe framantare si dospire.
Intre timp, am taiat jambonul in feliute cat mai subtiri.
Am amestecat ouale, branza si pasta de leurda. Am dat cascavalul pe razatoarea mica.
Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am presarat cascaval, am asezat feliile de jambon,
apoi am intins branza deasupra ( acum trebuia sa presar si restul de cascaval dar am uitat).
Incepem sa pliem aluatul,
vezi foto,
apoi il intoarcem si cu o foarfeca de bucatarie il ciupum din loc in loc.
Il asezam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt(eu nu am avut destula si am complectat cu folie de aluminiu), rasucim feliile astfel incat sa se vada umplutura si lasam 20-25’ sa creasca.
Intr-un bol batem oul cu laptele, ungem colacul bine si presaram seminte de susan.
Punem la copt 45’, in cuptorul dinainte incalzit.
Lasam sa se raceasca si-l feliem.
Pofta buna!