contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Colac Aperitiv

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aseara am facut acest colac cu branzica, insa nu am mai apucat sa fac poze cu sectiune J Mirosul de cocatura proapata, a umplut toata casa si nici macar nu a apucat sa se raceasca suficient pana a fost savurat pe indelete de cei dragi mie. Insa nu pot sa nu va inpartasesc si voua, aceasta reteta simpla, dar foarte gustoasa si cu un aspect pe masuraJ
Tmp de pregatire: 170’
Ingrediente:
Aluat:
200g lapte
2 linguri margarina topita
½ lingurita sare
½ lingurita zahar
500g faina
1 lingurita drojdie uscata
Umplutura:
400g branza dulce de vaci
1 ardei kapia rosu
2 fire ceapa verde
Glazura:
1 ou
2 linguri amestec de seminte(in;floare;dovleac si susan)
Mod de preparare:
Am folosit masina de paine pentru aluat si am pus ingredientele in ordinea enumerata mai sus, am setat-o pentru framantat si dospit.
Intre timp am pregatit umplutura: Ardeiul kapia, spalat si curatat de seminte, l-am taiat cubulete marunte. Ceapa curatata si spalata, am tocat-o marunt.
Am impartit branza in doua boluri, in jumatate am incorporate ardeiul si in cealalta jumatate am amestecat ceapa verde. Oul pentru glazura, l-am spart intr-un bol mai mic si l-am batut bine cu o furculita.
Am pregatit o tava de chec, pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Cand aluatul a fost gata dospit, l-am scos pe planseta de lucru, putin unsa cu ulei si l-am impartit in doua. Am intins fiecare bucata, cu sucitorul, formand un dreptunghi, pe una am intins branza cu ceapa, pe alta branza cu ardei. Am rulat strans, formand doua suluri, pe care le-am rulat inca o data impreuna.
Am asezat colacul in tava si l-am lasat inca 20’ sa creasca. Intre timp am pornit si cuptorul.
Am uns colacul crescut cu oul batut, apoi am presarat semintele. L-am dat la copt pentru 45’.
Am scos colacul din tava, l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am taiat si servit.
Pofta buna!