Colac Aperitiv
Sursa Colac aperitiv
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aseara
am facut acest colac cu branzica, insa nu am mai apucat sa fac poze cu sectiune
J Mirosul de
cocatura proapata, a umplut toata casa si nici macar nu a apucat sa se raceasca
suficient pana a fost savurat pe indelete de cei dragi mie. Insa nu pot sa nu
va inpartasesc si voua, aceasta reteta simpla, dar foarte gustoasa si cu un
aspect pe masuraJ
Ingrediente:
Aluat:
200g
lapte
2
linguri margarina topita
½
lingurita sare
½
lingurita zahar
500g
faina
1
lingurita drojdie uscata
Umplutura:
400g
branza dulce de vaci
1
ardei kapia rosu
2
fire ceapa verde
Glazura:
1
ou
2
linguri amestec de seminte(in;floare;dovleac si susan)
Mod
de preparare:
Am
folosit masina de paine pentru aluat si am pus ingredientele in ordinea
enumerata mai sus, am setat-o pentru framantat si dospit.
Intre
timp am pregatit umplutura: Ardeiul kapia, spalat si curatat de seminte, l-am
taiat cubulete marunte. Ceapa curatata si spalata, am tocat-o marunt.
Am
impartit branza in doua boluri, in jumatate am incorporate ardeiul si in
cealalta jumatate am amestecat ceapa verde. Oul pentru glazura, l-am spart
intr-un bol mai mic si l-am batut bine cu o furculita.
Am
pregatit o tava de chec, pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Cand
aluatul a fost gata dospit, l-am scos pe planseta de lucru, putin unsa cu ulei
si l-am impartit in doua. Am intins fiecare bucata, cu sucitorul, formand un
dreptunghi, pe una am intins branza cu ceapa, pe alta branza cu ardei. Am rulat
strans, formand doua suluri, pe care le-am rulat inca o data impreuna.
Am
asezat colacul in tava si l-am lasat inca 20’ sa creasca. Intre timp am pornit
si cuptorul.
Am
uns colacul crescut cu oul batut, apoi am presarat semintele. L-am dat la copt
pentru 45’.
Am
scos colacul din tava, l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am taiat si servit.
Pofta
buna!