Coffechoco Cake
Sursa Coffechoco cake
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 8 portii
Ingrediente
Pentru blat
- 75 gr faina
- 15 gr pudra de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 60 gr unt, la temperatura camerei
- 78 gr zahar brun
- 2 oua, separate
- 100 ml cafea
Pentru crema
- 200 ml frisca lichida
- 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru topping
- 100 gr ciocolata amaruie 50% cu cafea
- 100 ml lichior-crema tiramisu
Preparare
- Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180⁰C.Unge cu grasime si tapeteaza o tava de 15 cm diametru.
- Intr-un vas, amesteca faina cu pudra de cacao si praful de copt.Intr-un alt bol, bate untul cu zaharul.Adauga galbensurile si mixeaza.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Incorporeaza amestecul cu faina in cel cu unt, alternand cu cafeaua.Inglobeaza albusurile spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita.Da blatul la copt 30-35 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca completm apoi injumatateste-l pe orizontala.
- Pentru crema, bate frisca lichida pana cand se inatareste apoi incorporeaza esenta de vanilie.
- Pentru topping, topeste ciocolata impreuna cu lichiorul la bain-marie.
- Pentru asamblare, aseaza un blat pe o farfurie.Unge blatul cu frisca apoi acopera-l cu cel de-al 2-le blat.Toarna toppingul peste tort, lasand-ul sa curga si pe margini.