Cod La Cuptor
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Pentru ca inca mai e dezlegare la peste, m-am gandit o reteta usoara, delicioasa si care nu implica prajire: cod la cuptor.
Ingrediente: un cod de 900 de grame, 1 lamaie, 1 capatana de usturoi, sare, piper alb macinat proaspat, 2-3 linguri cu ulei de masline si apa.
Codul se dezgheata in apa rece cateva ore, iata de ce s-ar putea sa va ocupe si jumatate de zi acest proces, insa puteti face mancarea a doua zi, cand pestele este complet dezghetat.
Cand este dezghetat, se spala, se curata de solzi. Se stropeste cu un pic de ulei, sare, piper. Se pune intr-o tava termorezistenta, se adauga usturioul, in felii, lamaia taiata felii, restul de ulei, se adauga putina apa (cam I cm din tava sa fie umplut cu apa). Se lasa in cuptorul incins, unde va sta pana cand devine rumene.
Se mai incerca usor cu furculita din cand in cand. Cand incepe sa-si schimbe culoarea, inseamna ca s-a facut. Mai puteti adaiga inca un strop de sare si piper, in functie de cat de condiment vreti sa fie pestele.
Se poate servi langa o salata verde.
Pofta buna!