contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cod Cu Sos Romesco

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Ce ziceti de o cina delicioasa si rapida, gata in doi timpi si trei miscari? Dar de o varianta usoara, cu ajutorul careia sa ne mentinem in forma?
     Ei bine, reteta asta traditionala spaniola le are pe toate. Azi am incercat-o pentru prima oara dar sunt sigura ca nu va fi si ultima. Singurul ei defect este, vorba lui Papu, ca fiind asa de buna se termina prea repede.:D

Ingrediente:
pentru 4 portii, timp de preparare 35 de minute
4 fileuri de cod (sau alt peste alb)
3 linguri ulei de masline
100 g migdale
3-4 catei de usturoi
1 ceapa
1 lingurita boia dulce/iute
1 cutie rosii in bulion
1 frunza dafin
sare si piper
2 felii paine veche de 1 zi
1/2 legatura patrunjel
3-4 linguri apa
Preparare:
Pentru inceput toaca usturoiul fin si calestel cu migadalele in uleiul de masline pana devin aurii. Ai grija sa nu arzi usturoiul pentru ca astfel devine amar. Scoate-le pe o farfurie si lasa-le sa se raceasca. In uleiul ramas caleste ceapa tocata fin, atat cat sa se inmoaie. Adauga rosiile din conserva (vara poti folosi si rosii proaspete), frunza de dafin, boiaua, sare si piper si lasa la fiert aproximativ 5 minute.
Intre timp zdrobeste in robot migdalele si painea uscata impreuna cu 2-3 linguri de apa pana obtii o pasta groasa. Adauga sosul de rosii si patrunjelul tocat marunt si amesteca bine.
Aseaza fileurile de cod intr-un vas termorezistent si acopera-le cu un strat generos de sos. Acopera vasul cu folie de aluminiu si da la cuptor la 180 de grade timp de 20 de minute.
Serveste cald, presarat cu patrunjel proaspat, alaturi de putin orez basmati fiert la aburi. Delicios!

                                                                                                         Your truly, Lavinia