Cod Cu Salsa Verde & Baby Asparagus
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
fileuri de cod (cat mai groase)
Salsa verde
1 legatura de patrunjel, taiat marunt
2 legaturi de marar, taiat marunt
2 crengute de rozmarin, taiat marunt
10 file de anchois, taiate marunt
2 linguri de capere, spalate in apa rece si scurse bine
suc de la 1/2 lamaie
ulei de masline (minim 5-6 linguri)
3 catei de usturoi, taiati marunt
Se incinge cuptorul la 200 de grade C.
Se spala pestele bine, se usuca pe hartie absorbanta.
Se pregateste salsa verde: se pun toate ingredientele in blender, mai putin caperele; se amesteca pana se obtine o pasta verde. Se adauga caperele.
Se pune pestele intr-o tava pentru cuptor, se pune deasupra salsa verde si se introduce in cuptorul incins timp de aprox 10-15 minute (depinde cat de groase sunt fileurile de peste).
Cartofi dulci in ulei de susan
Se curata cartofii dulci de coaja, se taie ca niste fries, se ung bine cu ulei de susan si se pun intr-o tava, in cuptorul incins, la 200 grade, aprox 30 minute (pana devin aurii).
Baby sparanghel cu lemon butter
Se spala sparanghelul, se indeparteaza partea lemnoasa a coditei, se fierb in apa clocotita timp de maxim 2 minute, se scurg. Deasupra lor se pune unt, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper proaspat macinat.
Pentru a completa perfect lunch-ul nostru, un vin alb argentinan: “Brilliant yellow golden colour. Exquisite floral aromas combined with white peach. A balanced acidity is presented with a large mouth feel. Persistent with a distinct presence of tropical fruits and delicate hints of vanilla and cofee…”