Cod Cu Rosii Si Cascaval La Cuptor
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
un prieten m-a rugat sa-i recomand ceva simplu de facut iarna, cu cateva ingrediente disponibile cam la orice supermarket. mi-a strecurat in treacat ca nu vrea sa stea prea mult in bucatarie, sa nu fie prea gras sau greu pt cina, dar sa fie ceva mai sofisticat decat un sandwich.
cu provocarea in dinti, in drum spre casa am cumparat de la supermarket: 500g file de cod congelat, oua, trei rosii, cascaval, smantana si niscaiva patrunjel.
fileurile de cod au carne moale si odata decongelat nu mai poate fi manevrat asa ca e bine sa-l decongelezi numai partial. cat se decongeleaza pestele, fa un sos din cinci linguri de smantana, un ou, patrunjelul tocat si un pumn mare de cascaval ras(cred ca poate sa fie si combinatie de mai multe branzeturi). incinge cuptorul.
pune intr-o cratita fileurile de peste (tamponeaza-le cu prosopae de hartie, nu vrei sa fie apoase) pe care le piperezi si le sarezi apoi un strat de rosii taiate rondele si toarna peste sosul de mai sus. 20 de minute la cuptor la 200 de grade celsius.
e adevarat nu dureaza atat de putin ca un sandwich insa va spun ca merita.
ps sper ca data viitoare sa gasesc cod proaspat.