Cod Cu Praz Si Bacon A La Jamie
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Initial am fost sceptica citind peste cu bacon. Dar e vorba despre Jamie Oliver si nimic nu ma mira. Daca el spune ca aceasta combinatie merge de minune, atunci trebuie sa mearga!
Si a mers atat de bine incat am facut reteta doua zile la rand :) Pentru cei care doresc sa stie, reteta este din cartea "Acasa la Jamie", unde el da ingredientele pentru 4 portii.
Eu am facut numai 3 portii ca nu imi incapeau toate cele in tava. Iar apropo de mancat sanatos si mai putin caloric, au iesit 490 calorii per portie!
Am folosit:
- 3 fileuri de cod (375gr)
- 3 fire praz
- 1 lamaie
- 140gr bacon
- 3 linguri ulei de masline
- rozmarin, cimbru si foi de dafin
- sare, piper
Prazul se spala, se curata si se taie in bucati potrivite, dupa care se opareste intr-o oala cu apa sarata pentru 3 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit.
Pentru a face marinata, se piseaza intr-un mojar frunzele de dafin, cimbrul si rozmarinul cu putina sare. Situatia ideala ar fi sa aveti cimbru si rozmarin proaspete, iar prin pisare, sarea sa capete o culoare verzuie, toate aromele combinandu-se intre ele. La mine situatia a fost departe de a fi ideala (sic!) asa ca am folosit mirodenii uscate. Se adauga uleiul de masline, putin piper si sucul de la jumatate de lamaie.
Intr-o tava termorezistenta se aseaza fileurile de peste si prazul si se toarna marinata peste ele.
Se adauga felii de la cealalta jumatate de lamaie, felii de bacon, si se da
la cuptor, preincalzit la 200 grade Celsius pentru circa 15 minute, sau pana cand pestele este bine patruns iar costita rumenita.
Daca dupa 15 minute prazul nu a prins culoare, insa proteinele sunt numai bune, se scot acestea din urma si se mai lasa prazul putin la cuptor.
Pentru mine a fost un fel de mancare surprinzator, si un mod mai putin conventional de a gati pestele care insa m-a fermecat. Se poate servi cu cartofi natur sau piure.
Noi am mancat asa, fara garnitura, prazul a fost mai mult decat suficient, si a fost delicios!