Cocos Cu Sos De Mustar Si Garnitura De Orez
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o reteta din pulpe de cocos ( sau pui ), cu un Sos de Mustar dupa reteta lui Jamie Oliver.
Ingrediente:
* pulpe si piept de cocos ( sau de pui )
* 1 fir de praz * 2-3 catei de usturoi
* 1 lingurita de rozmarin * cimbru uscat
* 1 lingurita de faina * 3 lg de mustar dulce
* 1 pahar de vin alb * 2 lg de smantana
* ulei * sare * piper (boabe si macinat)
Mod de folosire:
Se taie pulpele si pieptil de cocos in bucati potrivite. se ung cu putin ulei,se presara rozmarin si cimbru. Se asezoneaza cu sare si piper si se pune la prajit in ulei incins, cu pielea in jos. Se prajiesc bucatilel pe ambele parti, cate 3-4 minute. Apoi se scot din tigaie si se pune prazul, tocat felii si usturoiul maruntit. Se adauga si mustarul, smantana amestecata cu o lingura de faina si vinul.
Cand incepe sa fiarba pun din nou bucatile de cocos in tigaie. Se acopera si se lasa totul la foc mic sa fiarba cca. 30 de minute. Se poate introduce si la cuptor. Se serveste cu garnitura de orez.