Cococi Sau Turte
Sursa Cococi sau turte
articol scris de retetesanatoase blog retetesanatoase.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente necesare:
500 grame faina
250 ml apa calduta
1/2 pachet drojdie proaspata sau 2 lingurite drojdie uscata
2/3 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
o lingurita ulei
o lingurita chimen
500 grame faina
250 ml apa calduta
1/2 pachet drojdie proaspata sau 2 lingurite drojdie uscata
2/3 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
o lingurita ulei
o lingurita chimen
Mod de preparare:
Intr-un vas am pus drojdia, pe care am amestecat-o cu 2 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta pentru a obtine maia. Vasul se lasa acoperit 10 minute pana cand maiaua incepe sa se umfle.
Intr-un vas mai mare se pune faina, sarea, zaharul, uleiului si chimenul si se amesteca bine. Se adauga si maiaua si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
Intr-un vas am pus drojdia, pe care am amestecat-o cu 2 linguri de faina si 2 linguri de apa calduta pentru a obtine maia. Vasul se lasa acoperit 10 minute pana cand maiaua incepe sa se umfle.
Intr-un vas mai mare se pune faina, sarea, zaharul, uleiului si chimenul si se amesteca bine. Se adauga si maiaua si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
Aluatul se lasa la crescut timp de o ora. Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se rupe in patru bucati, pe care le intindem bine cu sucitorul.
Cococile se coc pe aragaz, in tigaie fara ulei, deoarece deja am adaugat ulei in compozitie. Este de preferat sa folositi o tigaie de teflon. Coacerea nu dureaza foarte mult, doar 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste.
Se pot manca in loc de paine cu diferite mancaruri, sosuri, salate sau ca gustare in diverse combinatii.
O alta varianta e sa faceti paine nedospita (azima) numita si turta nedospita, respectand reteta, dar fara a adauga drojdie si, implicit, fara a dospi aluatul.
Pofta buna!