Cocktail De Vreme Rece: Eggnog
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Afara frig –frigur, cum sade bine unei luni decembrie care se respecta, dimineata cetoasa, noaptea cetoasa, luminile de pe strada raspandesc prin pacla aure portocalii. Cand pe asemenea vreme, o prietena pe care de mult n-ai mai vazut-o, se anunta, te apuca o pofta de speriat de pregatit ceva buuun cu care s-o ademenesti sa te viziteze si a doua oara. In primul rand, pentru incalzire, un cocktail mic micut dar voinic, o bautura traditinala pe baza de lapte si oua. Reteta o am din revista “"Secretele bucatariei”, am mai vazut si alte variante si mai…spicy dar asta mi s-a parut de cea mai potrivita, nici prea prea, nici foarte foarte.
Pentru doua portii, avem nevoie de: 200 ml lapte, 2 galbenusuri, 80 ml coniac, 2 linguri zahar, scortisoara sau nucsoara pudra pentru decor.
Adunam toate ingredientele cu exceptia nucsoarei sau scortisoarei in blender si le mixam cu nadejde. Varsam apoi amestecul intr-o olcica pe care o punem pe foc sa se infierbante. Musai sa stati de paza, rotind cu lingura, caci nu are voie sa dea in clocot. Fierbinte fiind, o turnam in pahare, presaram deasupra pudra de scortisoara sau nucsoara si o savuram pe o muzica de bon ton.