contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cocktail De Creveti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu ador crevetii. Cand intru intr-un restaurant cu specific mediteranean, imi fac cu ochiul salatele cu creveti. Comand mai mereu acelasi meniu: cocktail de creveti. Doamne, ce minunatie culinara! Ce amestec perfect de alimente, caci, daca ar exista perfectiunea, cu siguranta s-ar gasi in acest meniu. Si Doamne, ce arome! De-a dreptul incredibil!

Si daca v-am facut sa inghititi in sec, va spun doar atat: se pregateste cat ai zice…peste. Fix in 7 minute, plus cateva pentru realizarea decorului, daca vreti sa va rasfatati ca atare. Bun, sa vedem din ce se pregateste (pentru o portie): 100 de grame creveti de dimensiune medie, congelati (se folosesc cozi de creveti congelate), putina sare, 2 lingurite cu ulei, putin suc de rosii, 2 castraveti mici si jumatate de ceapa mica.

Mod de preparare

Se pune putin ulei intr-o tigaie, se lasa se incinga, abia apoi se adauga cozile de creveti (decongelati si uscati cu un servet curat). Se lasa pe foc cateva secunde, apoi se iau cu o paleta si se strecoara foarte bine.

 

Cocktail de creveti

 

 

Se taie castravetii pe lungime, pe jumatate, apoi pe latime, in cubulete. Se curata ceapa, se taie pe jumatate, se foloseste doar o jumatate, aceasta taindu-se marunt. Se amesteca ceapa cu castravetii, se adauga intr-un bol sau farfurie adanca, apoi se adauga crevetii calzi, se amesteca usor ca sa nu se rupa cozile, se adauga sare si putin suc de rosii.

Acesta este cocktailul de creveti, ii spune asa pentru se serveste in pahare, cu putin suc de rosii pe deasupra.

Pofta buna!

Imagini etape preparare