contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cocktail Chia Fresca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am descoperit semintele Chia acum vreun an, desi initial mi s-au parut cam piperate la pret, n-am rezistat curiozitatii de a le incerca macar. Dupa care am continuat sa le cumpar - pentru ca imi plac la gust dar si pentru ca sunt niste super-alimente ce ne furnizeaza nutrienti valorosi: proteine, fibre, omega 3, acizi grasi inclusiv cantitati mari de acid alfa-linolenic. O metoda favorita a mea de a consuma aceste  este un cocktail foarte gustos, verstil, nutritiv si usor de facut - perfect pentru a inviora dimineata. Reteta am gasit-o pe
www.mexicanfood.about.com iar pentru un pahar din aceasta licoare ne trebuie:

apa - 250 ml.
suc de lamaie - eu prefer limettele - personal am observat ca o jumatate de lamaie la un pahar da un gust perfect- dar e o optiune de gust, asadar adaptati propriilor preferinte
indulcitor  dupa gust- eu una prefer mierea
o lingura cu seminte chia
optional: fructe (capsuni, portocale, kiwi, pepene, afine etc.) zdrobite in blender cu apa; eventual putem strecura sucul tocmai obtinut, pentru   a inlatura eventuale seminte. 



Intai pregatim semintele: luam paharul in care dorim sa ne savuram bauturica si varsam acolo o lingura de seminte de chia peste care turnam apa cat sa le acopere. Lasam zece minute, timp suficient ca semintele sa absoarba lichidul  si sa se inconjoare de acea pelicula gelatinoasa caracteristica - am inteles chiar ca acea pelicula le face absorbabile de catre corpul nostru, cica daca le consumam fara a le inmuia, ele nu sunt asimilate in organism. 
Pasul doi: preparam limonada -cu mana rulam lamaia, apasand usor (metoda sigura de  le face mai zemoase); taiem lamaia in jumatate si ii stoarcem sucul. Amestecam apa cu zeama de lamaie, adaugam si indulcitorul dupa gust, amestecam pana se dizolva. Turnam limonada proaspat facuta peste semintele de chia, mestecam cu o lingurita, sa se fluidizeze bauturica.
Dupa chef, ingrediente si inspiratiune putem varia reteta - in blender putem mixa 2 -  3 capsuni (ca tot e sezonul) cu apa, dupa care adaugam indulcitorul si nitica lamaie - turnam aceasta bauturica peste semintele de chia deja inmuiate. Sau putem sa dam o nota de fresh limonadei, adaugand si doua- trei frunze de menta racoritoare. ori alte frunze ce pot da o not de fresh unei bauturi deja 
Iar la vara musai gheata................
O bunatate, parol!