Coaste De Porc Marinate La Cuptor
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- tarhon, cimbru
- usturoi uscat, salvie
- boia de ardei dulce
- boia de ardei iute
- sare, piper
- 3 linguri ulei de masline
- 50 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se amesteca tarhon, cimbru, usturoi uscat, salvie, boia de ardei dulce si iute, sare si piper si peste se toarna uleiul de masline. Se amesteca bine compozitia pana cand rezulta un sos de contimente care se toarna peste bucatile de coaste spalate. Se unge fiecare bucata cu sos de condimente si se pune totul intr-un bol acoperit la rece pentru aproximativ 4 ore. Se incinge cuptorul, se pun intr-o tava bucatile de coaste, se toarna peste uleiul de floarea soarelui si o cana de apa si se introduce tava in cuptor. Dupa aproximativ 40 de minute se intorc bucatile de carne si se mai lasa inca 40 de minute in cuptor pana cand s-au copt bine (va veti da seama ca s-au terminat in momentul in care carnea incepe sa se desprinda de pe os). Coastele de porc la cuptor se servesc alaturi de o garnitura de cartofi taranesti si salata de varza...
Nota:
Primele referiri la utilizarea usturoiului provin din Egiptul antic unde era un ingredient valoros in hrana lucratorilor si sclavilor care ridicau marile piramide. Se spune ca ei primeau zilnic o ratie de usturoi. In Europa, usturoiul a fost introdus de romani, care l-au preluat din Asia. Romanii credeau despre usturoi ca este afrodisiac, se spunea ca cel care consuma cateii de usturoi devine mai potent. Din India pana in Asia de est era utilizat deja la scara larga. In Evul Mediu s-a raspandit rapid din Europa in Africa si in cele doua Americi. Dupa unele legende europene, consumul de usturoi sau doar prezenta acestuia era suficienta pentru a indeparta vampirii. In momentul de fata usturoiul este practic prezent in toate bucatariile lumii.
Nota:
Primele referiri la utilizarea usturoiului provin din Egiptul antic unde era un ingredient valoros in hrana lucratorilor si sclavilor care ridicau marile piramide. Se spune ca ei primeau zilnic o ratie de usturoi. In Europa, usturoiul a fost introdus de romani, care l-au preluat din Asia. Romanii credeau despre usturoi ca este afrodisiac, se spunea ca cel care consuma cateii de usturoi devine mai potent. Din India pana in Asia de est era utilizat deja la scara larga. In Evul Mediu s-a raspandit rapid din Europa in Africa si in cele doua Americi. Dupa unele legende europene, consumul de usturoi sau doar prezenta acestuia era suficienta pentru a indeparta vampirii. In momentul de fata usturoiul este practic prezent in toate bucatariile lumii.