Coaste De Porc Cu Cartofi
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 ceasca de mazare ( aprox 100g)
1 cana bulion
1 pahar vin alb
4 cartofi
1 lingurita boia dulce ( eu am pus iute)
putin sofran
sare, piper
Trecem la artileria grea ( prin asta se intelege carne de porc) .... altfel nu mai am zile bune cu sotul meu iubit :)... am descoperit un blog pe gustul lui unde sunt o gramada de retete cu carne si cartofi. Iata una dintre ele ( deja am cerere sa o repet :))).
Mod preparare:
Mod preparare:
Taiem felii pieptul si-l ungem cu usturoiul zdrobit cu sare. Il lasam sa stea la rece 1 ora.
Incingem putin ulei intr-o cratita, prajim coastele pana se rumenesc apoi adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat cubulete, morcovul taiat felii ( oblice ca arata mai bine :))
si sofranul. Aici fac o mica paranteza, pentru a va scrie ca eu am pus putin colorant alimentar ( a se vedea foto) pe care l-am cumparat din Spania. Scrie pe el ca se foloseste la paella, orez , supe, mancaruri cu carne si ca da un aspect frumos mancarii. Sofranul e extrem de scump asa ca nu pot sa-l folosesc . Colorant folosesc destul de rar, acum mi-am amintit de el asa ca am zis sa-l pun tin minte ca atunci cand l-am cumparat erau de la mai multe firme pe raft la hypermarket. Chiar m-am mirat ca se foloseste , dar ce stiu eu despre mancarurile din Spania :))... mai nimic .
Amestecam , adaugam si boia apoi lasam 2 minute. Adaugam bulionul ( daca doriti puteti pune 2 rosii tocate, eu mai am bulion de anul trecut si vreau sa-l termin), vinul alb si 1 cana de apa. Lasam sa fiarba la foc mic cu capac 30 min ( probati carnea cu o furculita) si adaugam cartofii taiati bucati mai mari si mazarea. Lasam sa fiarba fara capac inca 10 minute in functie de cartofi. Oprim focul si lasam sa stea 10 minute " sa se aseze" apoi servim . Merge la fix cu castraveti de vara murati !
Reteta am preluat-o de aici cu multumiri.