Coaste De Miel In Crusta Si Cu Sos De Masline
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Asta e o reteta,pe care o am de la rietena mea Alex si care dupa parerea mea,merita incercata.Are o savoare deosebita data atat de crusta carnii, dar mai ales de sosul de masline. Se face rapid,mai mult e de explicat decat de facut,iar rezultatul e SUPER !!!! imi pare rau ca mi-au iesit pozele atat de intunecoase,dar data viitoare cand am sa repet reteta,am sa fac si niste poze mai pe lumina.
INGREDIENTE :
masura ceasca 240 ml
-coaste de miel,dar cred ca merge foarte bine si cu pulpa.
-mustar a l'ancienne (cu bobite de mustar)
-3/4 ceasca pesmet grosier (preferabil facut in casa)
-3/4 ceasca parmezan ras
-2 legaturi de patrunjel tocat (6 Lg-linguri )
-3 Lg unt topit
-4-5 catei de usturoi zdrobit ( 2 lg-lingurite)
ptr .sos :
-2 cesti supa de pui (eu am facut din cuburi)
-2 cesti supa de vaca (tot din cuburi)
-1/3 ceasca ceapa tocata (preferabil esalote)
-2/3 ceasca vin porto (eu am avut lacrima lui ovidiu,asa ca am folosit asta)
-2 lg cimbru
-2 Lg unt
-300 g masline
MOD DE PREPARARE :
-ungeti coastele cu mustar,pe toate partile.
-amestecati restul ingredientelor (este preferabil sa faceti pesmet in casa si sa-l zdrobiti mai grosier),dupa care aplicati amestecul pe coaste,doar pe partea superioara
-introduceti coastele in cuptorul incins la 225* C si frigeti-le 25 de minute,pana ce pesmetul se aureste frumos.
Intretimp faceti sosul :
-caliti ceapa in putin unt apoi stingeti cu vinul de porto ,fierbeti 1 minut apoi adaugati supele ,maslinele si cimbrul si fierbeti la foc incet pana se reduce cantitatea cam la 2 cesti.
-adaugati untul amestecat cu faina si mai dati cateva clocote pana ce sosul s-a legat.
-serviti friptura cu sos deasupra si salata de care va place.