contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coaste De Miel, Fenel Inabusit In Unt, Cartofi Noi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



by Alice albinuta

   Coastele astea de miel nu is tocmai ce as fi vrut eu sau ce isi imagineaza lumea gandindu-se la niste coaste de miel suculente si crocante. Ei bine, coastele astea sunt mai mutl de atat. Sunt senzationale. Mielul mic, extrem de mic adica 10 kg, coastele extrem de firave, carnita mai deloc.... dar o fragezime si-o suculenta iesita din comun. Si-am stat si m-am uitat la ele in timp ce se decongelau usor, gandindu-ma "hei, girl! ce naiba faci cu firavele alea aschioase si cu carnita aproape deloc? cum el combini, cum le prajesti, cu ce la mancam"  Dar, ca intodeauna, bucatarul favorit al platenei e fix la mine in biblioteca, so, Gordon, ma men!, m-a ajutat si de data asta.


 

Asadar ingrediente:

  • coaste de miel foarte firave :)
  • sare de mare 
  • ulei de masline
  • 30 gr unt
  • piper proaspat macinat
  • cateva fire de rozmarin verde tocat
  • cateva fire de patrunjel verde tocat
  • un bulb de fenel
  • cateva linguri de ulei de masline
  • o lingura de unt
  • cartofi noi fierti 5 minute si apoi prajiti

   Coastele le stropiti cu ulei de masline si putina sare de mare. Intr-o tigaie incingeti untul si adaugati coastele de miel. Invartiti-le repejor, se inalbesc repede. ungeti o tava termorezistenta cu ulei de masline, adaugati coastele de miel, rozmarin verde tocat. Acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati la cuptor 45 minute, la foc moderat.
   Inte timp pregatim garnitura. Bulbul de fenel il taiati in bucati. incingeti intr-o tigaie cateva linguri d eulei de masline si o lingura de unt. puneti bucatile de fenel si invartiti-le pe rand Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic pret de 10-12 minute.  Daca il lasati mai putin va fi mai crocant. Scoateti-l si serviti-l cald alaturi de coastele de miel peste csre ati pus cateva frunze de patrunjel verde tocate marunt.
    Noi le-am servit cu cartofi noi fierti cateva minute si-apoi prajiti.
   Pofta buna!