Coaste De Miel Caramelizate Cu Piure De Mazare

articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De curând am încercat
Mielul caramelizat.
Cu mazăre combinat
E de-a dreptul minunat!
Ingrediente
- 8 coaste de miel (potrivite)
- 4 linguri zahar brun
- 2 lingurite boia dulce
- sare, sumak, oregano

Pentru piureul de mazare
- 400 gr mazare congelata
- 200 gr ricotta
- sare, piper

Plan de lucru
- amestecam toate condimentele intr-un bol
Trecem fiecare bucata de coasta de miel prin acest amestec,
apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.
- Acoperim vasul cu o folie de aluminiu.
Lasam la cuptorul preincalizt la 160 grade pentru 1 ora, apoi dam folia la o parte
si mai lasam inca 15 minute la 220 de grade, pana cand acestea se rumenesc.
- Punem mazarea la fiert (fara a fi decongelata).
Lasam sa fiarba aproximativ 30 minute (verificam daca este fiarta). Scurgem bine de apa, apoi pasam mazarea apoi adaugam branza ricotta si condimente dupa gust.
- Pofta mare!