Coaste De Miel Caramelizate Cu Piure De Mazare
![victorpartan](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De curând am încercat
Mielul caramelizat.
Cu mazăre combinat
E de-a dreptul minunat!
Ingrediente
- 8 coaste de miel (potrivite)
- 4 linguri zahar brun
- 2 lingurite boia dulce
- sare, sumak, oregano
![coaste de miel glazurate cu piure de mazare poza1](http://retete-haplea.ro/wp-content/uploads/2013/09/coaste-de-miel-glazurate-cu-piure-de-mazare-poza1-300x225.jpg)
Pentru piureul de mazare
- 400 gr mazare congelata
- 200 gr ricotta
- sare, piper
![coaste de miel glazurate cu piure de mazare poza7](http://retete-haplea.ro/wp-content/uploads/2013/09/coaste-de-miel-glazurate-cu-piure-de-mazare-poza7-300x225.jpg)
Plan de lucru
- amestecam toate condimentele intr-un bol
Trecem fiecare bucata de coasta de miel prin acest amestec,
apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.
- Acoperim vasul cu o folie de aluminiu.
Lasam la cuptorul preincalizt la 160 grade pentru 1 ora, apoi dam folia la o parte
si mai lasam inca 15 minute la 220 de grade, pana cand acestea se rumenesc.
- Punem mazarea la fiert (fara a fi decongelata).
Lasam sa fiarba aproximativ 30 minute (verificam daca este fiarta). Scurgem bine de apa, apoi pasam mazarea apoi adaugam branza ricotta si condimente dupa gust.
- Pofta mare!