Cl?tite Cu Carne Tocat?
Sursa Cl?tite cu carne tocat?
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
3 ou?, 500 gr carne tocat?, o jum?tate de ceap? mare, 6 linguri de f?in? cu vârf, 2-3 linguri de ulei, o cutie de ciuperci (mic?), pesmet, sare.
Mod de preparare:
Într-un bol mare se pun f?ina, un ou, uleiul, un praf de sare ?i se amestec?, ad?ugând treptat ap? sau lapte rece, pân? la omogenizare.
Trebuie s? aib? consisten?a unei compozi?ii de cl?tite.
Se cur???, se toac? ceapa m?runt ?i
se pune într-o tigaie cu pu?in ulei
la c?lit, la foc mic.
Se adaug? ciupercile scurse de ap?, t?iate de dimensiuni potrivite ?i se las? mai departe la c?lit.
Se pune carnea ?i se condimenteaz? cu sare ?i piper.
Se las? la c?lit, la foc mic, pân? se pr?je?te carnea.
La final, se scurge foarte bine de surplusul de gr?sime.
Se unge tigaia cu foarte pu?in ulei ?i se pune la încins, la foc mic. Când s-a înc?lzit uleiul, se toarn? câte un polonic mic de compozi?ie ?i se întinde în toat? tigaia. Când se rumene?te (devine pu?in maronie), cl?tita se desprinde cu grij? de pe tigaie ?i se întoarce pe cealalt? parte. Cl?titele trebuie s? fie de dimensiuni potrivite.
Se ia o cl?tit?,
se pune în mijlocul ei aproximativ o lingur? de compozi?ia cu carnea tocat?.
Se împ?tur? p?r?ile laterale,
dup? care se ruleaz?.
Într-un bol
se bat cele 2 ou? r?mase împreun? cu pu?in? sare ?i piper.
Se trec cl?titele prin
f?in?,
ou
pesmet ?i
se pun în uleiul încins la pr?jit, la foc mic,
pân? pesmetul devine auriu, apoi se întorc.
La final, se a?az? pe o farfurie cu ?erve?el s? se scurg? de ulei.
Se servesc calde, împreun? cu ketchup sau smântân?.
Poft? bun?!