Claufoutis Cu Caise
Sursa Claufoutis cu caise
articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
400 g caise fara samburi
150 g faina
2 linguri unt
450 ml lapte
3 oua
1 praf de sare
100 g zahar pudra 1/2 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se unge si se tapeteaza o forma de tarta ( 2o cm ) . Caisele se taie pe jumatate si se scot samburii.
Amestecam faina cu sarea, adaugam o cana de lapte si mixam pana se omogenizeaza, apoi incorporam ouale pe rand. Se adauga zaharul vaniliat, esenta de vanilie si restul de lapte.
Turnam compozitia in forma, peste caisele asezate deja (eu nu le-am asezat cu partea bombata in sus) si punem din loc in loc untul taiat cubulete.
Introducem forma in cuptorul preincalzit cca 30 de minute, pana se aureste.
Se serveste rece, presarat cu zahar pudra sau daca doriti cu frisca.
Pofta buna!!!