Clatite
Sursa Clatite
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente: 4 clatite
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 50 ml apa
- 1 lingura ulei (sau unt topit)
- 1 lingura rom
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 priza sare
- 55 gr faina alba
- 1 cubulet de unt (pentru uns tigaia)
Oul se pune intr-un bol si se bate bine cu telul, peste adaugam incet laptele si apa amestecand continu. Adaugam uleiul, romul, vanilia si sarea si amestecam bine iar la final adaugam toata faina o data si amestecam rapede cu telul pana ce devine un aluat omogen.
Pe focul dat la mediu incingem o tigaie teflonata. Ungem usor tigaia cu un cubulet de unt infipt intr-o furculita. Lasam tigaia sa se racoreasca 10 secunde, apoi formam prima clatita. Tigaia se unge cu unt la fiecare 2-3 clatite; sau la fiecare clatita daca vreti sa fie decadente.
clatitele se coc la foc mediu tmp de 2-3min. La inceput veti vedea cum se desprinde de pe margini. Cand marginile sunt desprinse, ridicati din cand in cand un colt al clatitei si uitati-va cum arata partea care se coace.
Intotdeauna umpleti clatitele pe a doua fata pe care ati copt-o. Prima fata coapta (fata de prezentare) va veni la exterior, fiindca arata mai bine.
Daca optati pentru o umplutura sarata omiteti vanilia si romul din compozitie.
Voi cu ce umpluturi le preferati?!
Cu umplutura de banane, nutella, biscuite si nuca de cocos -> preferata noastra
Preferata sotului -> cu dulceata de mere
Preferata mea -> cu dulceata de kiwi
Multumesc pentru reteta e-retete.ro!