Clatite Umplute Cu Branza De Vaci La Cuptor
articol scris de BucatariaAndreei blog andreea.dorobantu.name
Ieri am avut niste prieteni in vizita si m-am gandit sa fac un desert.
Tot cautand in stanga si in dreapta, mi-am adus aminte ca saptamana trecuta vroiam sa fac clatite umplute la cuptor si nu am mai stat pe ganduri.
Ingrediente: clatite, 2 oua, 2 linguri de zahar, branza de vaci dulce (cca 400 gr), gem de prune, coaja rasa de la o lamaie, esenta de portocale,zahar, putin unt pentru uns vasul de yena.
Cum am procedat?
Prima data am facut clatitele.
Am pregatit umplutura: branza de vaci am amestecat-o cu 2 oua, cu 2 linguri de zahar, esenta de portocale, coaja rasa de la o lamaie. Puteti adauga si stafide. Eu nu am pus, prietenii stiu de ce:)
Am luat fiecare clatita si am uns-o cu 2 lingurite de branza de vaci si o lingurita de gem de prune. Le-am impachetat in 4.
Am luat un vas de yena, l-am uns cu unt si l-am tapetat cu zahar. Am asezat clatitele una langa cealalta.
Le-am pus la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp am pregatit un sos din: smantana dulce, 2 linguri de zahar si 2 oua.
Dupa cele 10 minute am turnat sosul si am dat din nou vasul la cuptor pentru inca 15 minute.
Finalul: