Clătite Speciale Cu Brânză
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
10 linguri mari de făină, 2 linguriţe chimin, 200 gr caşcaval, 4 ouă, 2 căţei de usturoi, 300 gr brânză de vaci, 5 linguri de smântână, lapte cât cuprinde, mărar, sare.
Într-o oală se pun făina, ouăle întregi, un praf de sare, chiminul şi
se amestecă, adăugând treptat laptele,
până se obţine o pastă de consistenţa smântânii.
se amestecă, adăugând treptat laptele,
până se obţine o pastă de consistenţa smântânii.
Într-o tigaie antiaderentă se pune compoziţie astfel încât să rezulte o clătită mai groasă. Când s-a rumenit, se întoarce pe cealaltă parte şi se continuă până la terminarea compoziţiei.
Într-un vas, se amestecă brânza de vaci cu smântâna, usturoiul pisat (iniţial se pune un căţel de usturoi pisat, iar dacă mai doriţi, se mai poate adăuga), un praf de sare, mărar, după gust, şi se omogenizează.
Se ia o foaie de clătită,
se pun 1-2 linguri de brânză,
deasupra, caşcaval ras şi
se rulează.
Se servesc calde, cu smântână deasupra.
se pun 1-2 linguri de brânză,
deasupra, caşcaval ras şi
se rulează.
Se servesc calde, cu smântână deasupra.