contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Clatite-reteta De Baza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 




M-am hotarat sa fac o rubrica cu preparate de baza,pentru incepatori!
Prima “lectie” de gatit este:Cum facem clatite? Poate ca majoritatea o sa raspunda ca “e un lucru banal sa faci clatite”, dar nu e chiar asa!
Pentru clatite trebuie sa folosim o tigaie antiaderenta pentru a evita prinderea si daca se poate sa fie speciala pentru clatite,adica nu foarte inalta. Astazi am probat o tigaie noua de clatite si este minunata. Am spalat-o,am uscat-o,am uns-o cu putin ulei si am pus-o pe foc mediu. Cand s-a incins am turnat aluat si gata, nu este nevoie sa o mai ungeti si la celelalte clatite. Aluatul se desprinde foarte usor si nu e necesar sa folositi un instrument,puteti folosi doar instrumente de lemn sau silicon,NU DE METAL!!
Pentru a obtine clatite perfecte nu trebie sa puneti in aluat prea mult zahar,aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani,e bine sa folositi oua proapete(de tara) si lapte. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Stiind aceste lucruri sa trecem la treaba :)
Ingrediente(10 clatite cu diametrul de 25 cm):

4 oua
250 ml lapte
270 g faina
50 g margarina/unt topit/ulei
3 linguri zahar
Arome
5 g praf de copt
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga laptele  si margarina topita/untul topit/uleiul si se omogenizeaza.


Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia lichida. Se amesteca bine avand grija sa nu ramana cocoloase. La sfarsit se adauga aromele dorite.

se unge cu grasime si se incinge la foc mediu, apoi se toarna un polonic din compozitie si se invarte tigaia astfel incat sa fie acoperita toata partea de jos a tigaii. Tigaia se pune pe foc mediu pentru 1-1,5 minute,apoi se intoarce clatita se se mai “coace” 1 minut.

Clatita coapta se rastoarna pe un platou. Clatitele se supraetajaze pentru apastra aceeasi temeratura.
Se pot servii cu dulceata branza sau creme!

Nu uitati sa tineti cont de sfaturi!



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com