Clatite Pufoase Cu Branza In Sos De Vanilie
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Aluat:
2 oua
120 g faina
150 ml lapte
50 ml ulei
50 g zahar
5 g praf de copt
Vanilie
Crema:
300 g crema de branza
75 g zahar
1 galbenus
Vanilie
Sos:
300 ml lapte
2 galbenusuri
75 g zahar
1 lingura rasa amidon
Vanilie
Mod de preparare:
Aluat:
Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga uleiul,laptele si vanilia.
La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt;se omogenizeaza.Compotitia se lasa la frigider cel putin 15 minute.
O tigaie de teflon se unge cu ulei si se inchinge.Se pune cate un polonic din compozitie,invartind tigaia astfel incat sa ajunga compotitia peste tot.
Se coc clatitele pe ambele parti.Clatitele se aseaza una peste alta pentru a pastra temperatura.
(ca sa vedeti ce pufoasa e :D)
Crema:
Branza se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga galbenusul;se omogenizeaza.
Pe fiecare clatita se intinde cate o lingura din crema.Marginile clatitei se aduc spre interior(nu trebuie sa se suprapuna,trebuie sa mai ramana spatiu intre margini),apoi se ruleaza.
Rulourile se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 15 minute,la foc mare.
Sosul:
Laptele se pune la incalzit.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga amidonul si vanilia.Peste compozitia de oua se toarna,in fir subtire,laptele.am incalzit laptele si se pune pe foc,amestecand incontinuu pana se ingroase putin.
Clatitele se servesc pe sosul de vanilie si stropite cu ciocolata!